עבודות

סקירה כללית

עבודה באוסטרליה

במשך השנים הרבה ישראלים עם וויזת עבודה working holiday Visa שהגיעו למלבורן נעזרו בבית חב״ד במציאת עבודה זמנית/קבועה במגוון רחב של תחומים: בייביסיטר, ניקיון, צבע, גננות, בניין, גנים ובתי ספר, מפעלים, חנויות ועוד. חלקם אפילו הצליחו להתקדם ולהתברג באותם חברות.

מניסיון מומלץ להתקדם בשני מישורים בפרט באם יש לחץ כלכלי, במקביל לחיפוש עבודה קבועה (במידה וזה מה שאתם מחפשים) ושליחת קורות חיים וכו’ כדאי ללכת על עבודות מזדמנות והניסיון הראה שהרבה פעמים ובפרט כשהעובד מוכיח את עצמו, נוצר קשרים עם המעסיק או דרכו עם אנשים אחרים שיכולים להוביל לעבודות קבועות וקשרים בקהילה להתקדמות.

חשוב לציין: בכללי המנטליות האוסטרלית שונה בהרבה דברים מהישראלית וחשוב מאוד להיות קשובים לזה. זה מתבטא בין השאר בעמידה בזמנים, פחות להגדיל ראש בלי תיאום, לומר בצורה נעימה ביקורת אם ישנה ועוד..

במהלך תקופת הקורונה ופסק הזמן ממטיילים חדשים, פיתחנו ב״ה ובעזרת מתנדב מתכנת ישראלי מקומי, אפליקצי׳ה יעילה לעובדים ומעסיקים ללא מטרות רווח, חוץ מהרווח הגדול, שבע”ה תמצאו באמצעות האפליקציה עבודות ותוכלו לממש את התוכניות שלכם.

על מנת לקבל גישה מלאה לעבודות (וגם לדברים נוספים כמו הנחות, קופונים למטיילים בחנויות, מסעדות ועוד במלבורן) נדרש לקבל קוד גישה בפגישה בבית חב״ד עם דודו או עם שרה. מטרת הפגישה (קפה שחור on the house) על מנת שנוכל להבין את הצרכים והמטרות שלך ובכך נוכל לסייע בצורה הטובה ביותר מהנסיון בחיבורים הנכונים עם הקהילה המקומית לעבודות ובכלל.

ניתן לתאם פגישה עם דודו/שרה כאן

Particle element
Particle element
Particle element
Particle element

האפליקציה של בית חב”ד לעובדים באוסטרליה

פתחנו מערכת ללא עלות רק בשבילכם ולמענכם. מוזמנים להוריד ולהתחבר.

For iPhones For Android

הניירת הדרושה על מנת לעבוד באוסטרליה

(מספר מס, וויט קארד וכדומה)

אם הגעתם לשלב הזה כנראה שיש לכם כבר ויזת עבודה, ברכות ! תצטרכו עוד כמה דברים קטנים לפני תחילת העבודה.

בנוסף לויזה תצטרכו גם מספר TFN, מזה הדבר הזה אתם בטח שואלים ?

מספר TFN זה המספר מס שלכם. לפני תחילת כל עבודה שהיא תצטרכו להוציא את המסמך הזה, אל דאגה ממש לא קשה לעשות זאת. השיטה הכי קלה היא לגשת לאתר רשות המיסים של אוסטרליה – לחץ כאן

אופציה שניה ולדעתי הפחות מומלצת אבל עדיין אפשרית היא ללכת פיזית למשרדי המס של אוסטרליה ולמלא את הטופס שם. יש משרדים שמפוזרים בכל מקום ברחבי אוסטרליה אז אל דאגה.

עוד דבר אחד – ישנם עבודות מסוימות שתצטרכו להוציא וויט קארד, המטרה של הוויט קארד הוא ” להכשיר ” אתכם לקראת עבודות מסוימות כגון: בניה, עבודה במחסנים, עבודות כביש וכו’. את הוויט קראד תוכלו להוציא בדרך כלל בCBD במקומות המיועדים לכך.

תוכלו לקרוא עוד על וויט קראד בקישור – לחץ כאן

זהו כרטיס חובה לעבודה והתנדבות עם ילדים במוסד מוכר(לא כולל בייביסיטר) ניתן למלא באתר ולאחר מכן לקבוע פגישה בדואר הקרוב שם יעברו על המסמכים הנדרשים וייתנו לך כרטיס זמני עד שיגיע לך בדואר הכרטיס פלסטיק.

הנפקת האישור עולה כ 120$ ובאם זה לעבודת התנדבות זה בחינם

האם אני צריך לפתוח קרן פנסיה?

פתיחת קרן פנסיה היא לא תמיד הכרחית בשלב הראשון, הרבה פעמים יש מעסיקים שכבר עובדים עם קרנות מסוימות וככה אפשר בתחילת העבודה אצל המעסיק להצטרף כבר אוטומטית לקרן הפנסיה שאיתו הוא עובד. מעסיק אשר משלם לכם בצורה מסודרת בתלוש שכר, מחויב בהפרשת פנסיה של כ – 9.5% מהמשכורת על חשבונו. במידה ואין לו אחת כזו, או במידה ותרצו לפתוח קרן עוד לפני תחילת העבודה חשוב לבדוק האם וכמה דמי הניהול שאתם עתידים לשלם. שימו לב לפני שסוגרים את ההסכם עם אותה חברת קרן הפנסיה לא ” מלבישים ” לכם ביטוחים נוספים. תבקשו להוריד את כל סוגי הביטוחים למינהם אם לא כמובן שתשלמו לא מעט כסף.

כמה חברות פנסיה מומלצות –

australian super

כתיבת קורות חיים

כולכם בטח מכירים את השלב הזה שכולנו רוצים להתחיל לחפש עבודה אבל עדיין אין לנו קורות חיים מסודרים כמו שצריך, אז הנה כמה טיפים.

קורות החיים שלכם צריכים להיות נורא עשירים ובו זמנית להיות נורא חדים מתומצתים.

נתחיל כמובן בפרטים היבשים של – שם, שם משפחה, גיל, טלפון, אימייל ומקום מגורים

לאחר מכן תוכלו להוסיף מטרות שאליהם אתם שואפים להגיע בעבודה, זה יכול להיות מקום מסויים שבו תרצו לעבוד או משרה מסוימת שאליהם אתם מכוונים.

ניסיון – כמובן שתלוי לאיזה עבודה אתם שולחים את קורות החיים שלכם, בהחלט כדאי לעשות שינויים בקו”ח ולכן כדאי לשקול להדגיש / להסיר פרטים רלוונטים בקורות החיים ע”פ צרכי המעסיק.
אבל, המעסיקים צריכים לדעת שעשיתם את העבודה הזו או עבודות שקשורות לתחום שעסקתם בו בעבר כך שהם יוכלו להפיק תועלת מזה.

חינוך – תוסיפו את המוסדות חינוך שבהם למדתם

צבא- את תפקידכם בצבא מומלץ לכתוב בצורה שתהייה מובנת כמו : אדמיניסטרציה, ניהול מטבח, הדרכת צוות וכדו..

כישורים – פה תוכלו לפרט במה את טובים וגם במה אתם טובים פחות, תשתדלו להוסיף כישורים שקשורים לעבודה שבה תרצו לעבוד.

שפה – כמובן שידיעת השפה היא דבר נורא חשוב, הפגינו לא רק בקורות חיים אלא גם בפגישה שתהיה לכם עם המעסיק יכולות אנגלית ברמה טובה.

תמונה- מומלץ להוסיף תמונת פרופיל מרשימה. ‘תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים’

אתר מומלץ לבניית קורות חיים בחינם בצורה קלה ופשוטה ביותר 

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום!
איך אוכל לעזור לכם היום?